+381 11 3248 577 info@camping.rs

Juče je u Evropskom centru za debatu i kulturu „GRAD“ obeležen Dan Dunava u Srbiji, čime se Srbija pridružila tradiciji koja se od 2004. godine neguje u 14 evropskih zemalja u Dunavskom slivu i predstavlja najveći rečni festival ovoga tipa na svetu. Događaj je organizovao projekat „Socijalno- ekonomski razvoj dunavskog regiona u Srbiji“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi i sufinansira Austrijska razvojna agencija (ADA). Događaj su otvorili Oskar Benedikt ,zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Lukrecija Đeri,državna sekretarka u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija i Volfgang Vagner, ministar savetnik u Ambasadi Austrije u Srbiji koji su istakli značaj Dunava za ukupan razvoj Srbije i podršku koju Evropska unija pruža Srbiji na sprovođenju dunavske strategije u Srbiji.

Na panel diskusiji „Razvojne perspektive Dunavskog regiona u Srbiji“ učestovali su, između ostalih, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Gordana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije i Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište. Diskusiju je vodio Boris Čamernik, generalni sekretar Danube Competence Center.

Kamping asocijacija Srbije imala je svog predstavnika na ovom događaju jer je implementirala projekat kroz grant dunavske strategije.

0 Comments