+381 11 3248 577 info@camping.rs

Kamping turizam je velika šansa za Srbiju

Kamping turizam u nekim zemljama Evrope učestvuje i do 25 odsto u ukupnim prihodima od turizma, a u Srbiji je to skoro nemerljivo iako su potencijali tog vida turizma ogromni, ocenio je predsednik Kamping asocijacije Srbije (KAS) Vladimir Đumić u svojoj izjavi za Betu.

Prema njegovim rečima, potencijali za razvoj kampinga u Srbiji su nemerljivi posebno uz koridor, na obalama jezera, planinama, kao i u banjama gde trenutno nema nijednog kampa, dok u Mađarskoj svaka banja ima kamp. On je naglasio i da je velika prednost Srbije i reka Dunav koja je idealna za razvoj kampinga.

Najčešći gosti u srpskim kampovima, prema rečima predsednika KAS-a, su iz Poljske, Slovenije, Nemačke, Belgije, Holandije, a najviše, čak oko polovine su oni koji imaju svoje prikolice.

„Srbija ima u ovom trenutku ima nešto što ne postoji nigde drugde, a to su kampovi u okviru seoskih domaćinstava kamping odmorišta. To je naš unikatan turistički proizvod koji spaja kamping i seoski turizam u jedno, sa akcentom na zdravoj seoskoj hrani i seoskom životu. Imamo najbolju ocenu za to“, kazao je Đumić.

Ceo tekst možete procitati na sajtu novinske agencije Beta ili na portalu B92.

 

0 Comments