+381 11 3248 577 info@camping.rs

Projektovanje

 1. Home
 2. Projektovanje

Promocija

Usluge projektovanja kampovaKako treba da izgleda dobar kamp?

10 ključnih tačaka koje mogu obuhvatiti proces projektovanja novog kampa:

 1. Analiza lokacije i izvodljivosti: Procena geografskih, ekoloških i socijalno-ekonomskih karakteristika predviđene lokacije, uključujući pristupačnost, klimatske uslove i raspoložive resurse.
 2. Planiranje kapaciteta i rasporeda: Određivanje optimalnog broja kamp mesta, rasporeda objekata (kao što su sanitarni čvorovi, kuhinje, prostori za druženje) i putanja unutar kampa, uzimajući u obzir prirodni pejzaž i potrebe korisnika.
 3. Dizajn infrastrukture: Planiranje osnovne infrastrukture, uključujući vodosnabdevanje, odvodnju, električnu energiju, puteve i osvetljenje, sa posebnim fokusom na održive tehnologije i rešenja.
 4. Zaštita životne sredine i održivost: Integracija ekoloških principa u dizajn, uključujući mere za smanjenje uticaja na lokalnu floru i faunu, upravljanje otpadom, korišćenje obnovljivih izvora energije i očuvanje vode.
 5. Bezbednost i pristupačnost: Osiguravanje da su svi aspekti kampa sigurni i pristupačni za sve posetioce, uključujući osobe sa invaliditetom.
 6. Izbor i dizajn šatorskih i drugih smeštajnih jedinica: Planiranje različitih vrsta smeštaja, od šatora, preko prikolica i svih vrsta motorhome (autokuće) vozila, pa sve do mobilnih kućica i bungalova, uzimajući u obzir različite potrebe i budžete posetilaca.
 7. Rekreativne i zajedničke površine: Projektovanje prostora za aktivnosti i druženje, kao što su igrališta, sportski tereni, prostori za roštilj i meditaciju, zajedničke kuhinje (prostora za pranje sudova) koji promovišu zajedništvo i interakciju među kamperima.
 8. Pejzažna arhitektura: Integracija prirodnog pejzaža i biodiverziteta sa novim elementima pejzaža, uključujući sadnju autohtonih vrsta, staze za šetnju i posmatranje prirode.
 9. Marketing i brendiranje: Razvoj identiteta kampa kroz dizajn, usluge i aktivnosti koje ga čine prepoznatljivim i privlačnim za ciljnu grupu.
 10. Pravni i regulatorni zahtevi: Obezbeđivanje usklađenosti sa lokalnim, regionalnim i nacionalnim zakonima i propisima, uključujući dozvole za gradnju, zaštitu životne sredine i bezbednosne standarde.

Ovaj proces zahteva multidisciplinarni pristup i saradnju između različitih stručnjaka kako bi se osiguralo da kamp ne samo da zadovoljava sve minimalne tehničke uslove (regulative) i zahteve, već i da nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo kampovanja za sve posetioce.

Camping Asin, Dobra, Djerdap/Danube, Serbia

Partneri kamping asocijacije Srbije

INSTITUT ZA URBANU MOBILNOST SRBIJE

Informisi se putem newslettera!

Za prijavu na newsletter listu potrebno je samo uneti ime te ličnu email adresu. Primanje newslettera možete otkazati bilo kada.