+381 11 3248 577 info@camping.rs

Kamp u Odžacima
Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, dr Goran Petković, danas je svečano otvorio novi auto-kamp u Sportsko-rekreativnom i turističkom kompleksu „Štrand“, u Odžacima. Ovaj auto-kamp se prostire na hiljadu kvadratnih metara, a za njegovo uređenje i izgradnju pristupne saobraćajnice, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je odobrilo bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 12.000.000 dinara.
Petković je tom prilikom obišao i  auto-kamp „Tiski cvet“, u Kanjiži, u kome je završena prva faza radova na infrastrukturnom uređenju za koje je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odobrilo bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 4.000.000 dinara.

Prvi kamp na Zlatiboru
Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, dr Goran Petković i direktor Turističke organizacije Zlatibor, gospodin Darko Đurović, potpisali su danas ugovor o finansiranju izgradnje turističkog kampa u koji će biti uloženo ukupno 18 miliona dinara.
Petković je izjavio da je u pitanju dobro osmišljen razvojni projekat koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora. Takođe je istakao da je Zlatibor, kao turistički centar, održao kontinuitet zimske i letnje turističke sezone i da je u proteklih nekoliko godina u njegovu infrastrukturu uloženo 400 miliona dinara podsticajnih sredstava, dok sa ulaganjem „Skijališta Srbije“ ta cifra prelazi milijardu i po dinara.
Kamp sa tri zvezdice biće izgrađen u blizini hotela „Zelenkada“ na površini od 1,5 hektara sa 70 kamp mesta. Vrednost projekta je 18 miliona dinara od kojih je Ministarstvo odobrilo bespovratna sredstva u iznosu od 10 miliona, a osam miliona obezbedila TO Zlatibor i Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica. Završetak izgradnje modernog turističkog kampa na Zlatiboru planiran je za septembar.

KAS-ova inicijativa se i dalje nastavlja, a posebno su pojačane aktivnosti na promociji svih novih kampova kao i aktivnosti na pronalaženju novih, potencijalnih kampova u seoskim domaćinstvima u regionu Zapadna Srbija.

0 Comments