+381 11 3248 577 info@camping.rs

Mini kampovi u seoskim domaćinstvima

Kamping asocijacija Srbije i Regionalna Razvojna Agencija Zlatibor nastavljaju sa stvaranjem uslova za razvoj mini kampova u seoskim domaćinstvima. Ovog proleća održane su prezentacije o mogućnostima i potencijalima i predavanja za vlasnike seoskih domaćinstava u selima u opštinama Bajina Bašta, Arilje, Prijepolje i Nova Varoš, a u narednih 2 nedelje biće održane prezentacije i u selima u okolini Užica.

Osim prezentacija i predavanja, predstavnici KAS-a izlaze i na teren i utvrđuju da li postoje minimalni tehnički uslovi za obavljanje ove turističke delatnosti.

Mahom se radi o domaćinstvima koja su već registrovana, a većinom i kategorisana i kao takva već ispunjavaju minimalne tehničke uslove za pružanje usluga kampinga.
Na ovaj način, seoska domaćinstva proširuju svoju smeštajnu ponudu i privlače i druge ciljne grupe – kampere (bilo da kampuju u šatorima, prikolicama ili autokućama) koji u Evropi godišnje ostvaruju preko 375 miliona noćenja i ukupnu potrošnju od preko 13 milijardi EUR.

DSC_0516KAS sa zadovoljstvom promoviše ovakvu vrstu kampova jer oni kamperima omogućuju jedinstven doživljaj i kampovi u seoskim domaćinstvima zaista predstavljaju jedinstven turistički proizvod u svetu koji je potrebno promovisati jer je to zaista nešto novo i neotkriveno za sve one koji su u potrazi za novim kamping destinacijama i doživljajima.

Uskoro više informacija.

0 Comments