+381 11 3248 577 info@camping.rs

Konferencija za novinare – 31. 10. 2012.

Poštovani predstavnici medija, 

POZIVAMO VAS NA KONFERENCIJU ZA NOVINARE

povodom realizacije projekta „Održivi razvoj NP Fruška Gora“

Konferencija za novinare održaće se 31. oktobra, u sredu, u 12 časova, u PR sali u prostorijama Turističke Organizacije Srbije u Čika-Ljubinoj ulici broj 8.

Kamping asocijacija Srbije i udruženje građana BUM realizovali su projekat „Održivi razvoj NP Fruška Gora“ u saradnji sa NP Fruška gora, Zavodom za zaštitu prirode Vojvodine i dve holandske organizacije, Ameco i Stidit iz Utrehta u okviru programa MATRA holandske vlade. Projekat je podržala i Nacionalna Turistička Organizacija Srbije i Ministarstvo finansija i privrede (Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja) – Sektor za turizam.

Osnovni cilj projekta je unapređenje rada i upravljanja nacionalnog parka kroz preusmeravanje ka razvoju turističkih aktivnosti i programa za ostvarenje prihoda od turizma koji bi zamenio prihodovanje isključivo od šumske eksploatacije.

Posebni ciljevi projekta bili su:

  • uspostavljanje novog i modernog menadžment plana (plana upravljanja),
  • uspostavljanje plana upravljanja posetiocima;
  • realizacija 5 pilot projekata na teritoriji NP Fruška gora;
  • razvoj i edukacija zaposlenih u Nacionalnom parku Fruška gora;
  • izgradnja prvog eko kampa u Srbiji;

Novinarima će se obratiti predstavnici Ministarstva finansija i privrede – Sektor za turizam, Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Nacionalnog parka Fruška gora, Ambasade Holandije, Turističke organizacije Srbije i Kamping asocijacije Srbije. Cilj je da javnosti prezentujemo rezultate projekta kao i da se najavi otvaranje prvog eko kampa u Srbiji sa posebnim akcentom na razvoj ove vrste turizma u zaštićenim prirodnim zonama.
Po završetku konferencije organizovan je prigodan koktel i zakuska.

Želimo ovom prilikom da Vas pozovemo da svojim prisustvom i izveštavanjem pomognete u promociji rezultata ovog projekta i daljem razvoju turizma u zaštićenim prirodnim područjima u Srbiji.

Kamping asocijacija Srbije

0 Comments