+381 11 3248 577 info@camping.rs

KAS na 4. Generalnoj skupštini DCC u Sofiji

4. Generalna skupština Dunavskog centra za kompetenciju održana je od 3. do 6. decembra u Sofiji. Više od 30 predstavnika različitih institucija uključenih u turizam duž Dunava su se okupili u prostorijama Grand Hotela kako bi razgovarali o prethodnim i daljim aktivnostima organizacije.

Izabran je i novi Upravni odmor koji je sada organizovan na sledeći način:

1. Petra Hedorfer – Turistička organizacija Nemačke (Public)

2. Tomislav Panenić – TINTL (NVO)

3. Dan Jalea – Vinarija SC Alcovin (Private)

4. Gordana Plamenac – Nacionalna turistička organizacija Srbije (Public)

5. Magdalena Vagner – DANUBEPARKS (Public)

U sledećem delu skupštine, pre zvaničnog press konferencije, nekoliko članova DCC su imali priliku da predstave svoje projekte koji su finansirani iz biodiverziteta poziva DCC-a otvorenog tokom aprila 2012.

· Vladimir Đumić iz Kamping asocijacije Srbije predstavio je projekat pod nazivom projekta “Ecotourism development in nature protected areas in the Lower Danube Region.

· U ime Centra za istraživanje i studije turizma, gospodin Dimitrije Čulić predstavio je projekat Training Program on Biodiversity and Tourism, dok je profesor iz Danubius Univerziteta u Galati, gospodin Viorel Ariton, govorio o razvoju turizma u Donjem Region – močvara od Braila.

· Poslednju prezentaciju održala je menadžerka projekta Poslovnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Ruse, gospođa Ekaterina Jordanova koja je predstavila Online ekoturistički vodič.

Više informacija na sajtu Dunavskog centra za kompetenciju.

http://www.danubecc.org/index.php?pg=news-details&type=DCC

0 Comments