+381 11 3248 577 info@camping.rs

Info dan LAG-a Fruška gora – Dunav u Beočinu

Dana 28. januara 2015. godine je u Beočinu je održan Info dan, u okviru zajedničke inicijative 4 opštine za osnivanje Lokalne akcione grupe regiona Fruška gora – Dunav.

Sastanku na temu ruralnog i razvoja poljoprivrede u Beočinu je prisustvovalo oko 30 učesnika – predstavnika javnog sektora (Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER), predstavnici opštine Beočin), predstavnici lokalne privrede i civilnog sektora. Diskusija je pokazala je da postoji interes učesnika za ovu tematiku, a konkretan interes je pokazan i za informacije u vezi evropskih razvojnih sredstava, koja će biti dostupni u narednom petogodišnjem periodu. Info danu  su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za LER i načelnik opštinske uprave Šid.

Održan je i kraći sastanak pre početka Info dana, koji je sazvala pomoćnica predsednika opštine Beočin, gđa Snežana Daničić sa svojim saradnicima. U srdačnoj i otvorenoj razmeni mišljenja sa gostima iz Šida, Željkom Jarić iz opštinske Kancelarije za LER, načelnikom opštinske uprave gospodinom Ronkom Papugom  i koordinatorom Radne grupe Dejanom Gluvačevićem, razmotrene su informacije o dosadašnjem toku inicijative za osnivanje LAG Fruška gora-Dunav i gosti su izrazili svoj interes i spremnost da se priključe ovoj inicijativi, ceneći neophodnost saradnje svih regionalnih učesnika na privlačenju investicija u region.

Radna grupa treba da saglasi učešće opštine Šid u ovoj inicijativi, čime bi ona prerasla u incijativu 5 fruškogorskih opština.

Sastanak je otvorio predsednik opštine Beočin, gospodin  Milan Šodić. Info dan je medijski propraćen intervjuom koordinatora Radne grupe Dejana Gluvačevića na lokalnoj TV Beočin.

 

0 Comments