+381 11 3248 577 info@camping.rs

Evropski kamping novinari u Srbiji

U organizaciji Turističke organizacije Srbije i Kamping asocijacije Srbije krajem juna realizovano je studijsko putovanje za novinare specijalizovanih kamping časopisa iz Belgije, Holandije i Francuske.

Za samo tri dana obišli smo kampove koji su, po mišljenju novinara iz ove tri kamperske zemlje, najinteresantniji i najbolji, kako za pojedinačne kampere tako i za grupe. Na ovoj mapi našli su se: kamp Dunav, Fruška gora, Zasavica, Zornića kuća, Viljamovka, Zlatibor i Iva.
Nažalost, zbog nedostatka vremena nismo bili u mogućnosti da obiđemo više, a pogotovo kamp Enigma, koji je novinarima bio veoma interesantan zbog pozicije i zbog usluge o kojoj se priča.
Osim kamping lokacija novinari su imali priliku da vide i Beograd, Novi Sad, Zemun, manastir Krušedol, Salaš 137, specijalni rezervat Zasavicu, Mećavnik i Šargansku osmicu, Zlatibor i Sirogojno.
Prepuni impresija, a ponajviše oduševljeni gostoprimstvom, ukusnom i zdravom hranom i opuštenim stilom života, kao iskusni kamperi, novinari su zapisivali u svoje sveske gotovo sve vreme, postavljali izuzetno kvalitetna pitanja i trudili se čak da savetuju domaćine i vlasnike kampova. Tako smo dobili i novu inicijativu da Salaš 137 postane deo naše porodice i da uz postojeću izuzetno kvalitetnu ponudu obogati smeštajne kapacitete kamping parcelama.

Očekujemo svakako brojne pozitivne komentare, lepe i korisne članke kojima će Srbija biti predstavljena u Holandiji, Belgiji i Francuskoj kao nova, atraktivna kamping destinacija koju vredi probati.

Nadamo se da će biti prilike da se vidimo i u nekim elektronskim medijima i predstavimo Srbiju kao savršenu kamping destinaciju.
I ovom prilikom apelujemo na lokalne Turističke organizacije i lokalne vlasti da rešavaju goruće probleme odvoženja komunalnog otpada jer je ogroman negativni efekat pojava malih divljih deponija na obodima sela u kojima nije regulisano prikupljanje i deponovanje otpada.

Verujemo da vreme za Srbiju kao kamping destinaciju tek dolazi. Treba nam više svesti i razumevanja za ovu profitabilnu granu turističke privrede. Treba nam više kvalitetnih kampova, skromnih, ali čistih, na lepim destinacijama, uz autoput, u banjama, u gradovima, turističkim centrima, nacionalnim parkovima. Milioni evropskih kampera traže nove kamping poslastice. Vreme je da se predstavimo, u pravom svetlu.

Vladimir Đumić, predsednik
Kamping asocijacija Srbije

0 Comments