+381 11 3248 577 info@camping.rs

Dragi naši kamperi, dragi prijatelji, saradnici, partneri i predstavnici sedme sile,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je eko kamp „Fruška gora“ zvanično otvoren 15. juna.

Kamping asocijacija Srbije
Vladimir Đumić, predsednik

Osnovne karakteristike eko kampa Fruška gora
− Od nekadašnjeg rasadnika, NP Fruška gora i KAS pod pokroviteljstvom Holandske Vlade i Ministarstva finansija i privrede kreirali su eko kamp koji bi trebalo da odgovori na mnogobrojne zahteve domaćih i stranih kampera za smeštajnim kapacitetima ove vrste, u predivnom okruženju fruškogorske šume i Stražilovskog potoka, nadomak najlepših vinograda i najstarijih vinarija na ovoj planini.
− Ovo je prvi eko kamp u Srbiji i prvi kamp u okviru nacionalnog parka, tj. zaštićenog područja u našoj zemlji. Treba da posluži kao ogledni primer – pilot projekat – drugim zaštićenim dobrima koja bi trebala da primene sličan koncept i time unaprede svoju turističku ponudu i smeštajne kapacitete…
− Dizajn eko kampa je takav da se postiže kompletna povezanost sa prostorom zaštićenog prirodnog područja u kome se kamp nalazi i stapa se sa okolinom.
− Eko kamp je izgrađen od prirodnih materijala iz neposrednog okruženja, uz potpunu orijentaciju ka zaštiti životne sredine. Najvećim delom je otvoren prostor, a zatvorene konstrukcije su izgrađene od materijala koji su karakteristični za sam lokalitet, a upotreba materijala koji se tu inicijalno ne nalaze je svedena na minimum.
− Eko kamp ima sve preduslove da bude omiljeno mesto mnogobrojnih ljubitelja prirode i kampovanja kako iz okoline, Beograda i Novog Sada, tako i ostatka Evrope, jer se nalazi na Koridoru 7, na Dunavu, na evropskoj biciklističkoj stazi Eurovelo 6.
− Izgradnjom eko kampa NP Fruška gora pokazuje želju i nameru da se u budućnosti više usmeri ka stvaranju prihoda kroz pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, a sve manje ka eksploataciji šumskih resursa.

0 Comments