+381 11 3248 577 info@camping.rs

Održivi razvoj Dunavskog regiona Fruške gore

Opšti cilj ovog projekta je stvaranje preduslova za održivi socio-ekonomski razvoj dunavskog regiona Fruške gore (DRFG) kroz unapređenje turističke infrastrukture i jačanje usluga vezanih za turizam koje se baziraju na prirodnim, kulturnim i istorijskim vrednostima Regiona. Specifični ciljevi su jačanje upravljačkih i inovativnih kapaciteta subjekata turističke ponude u DRFG i iniciranje inovativnog razvoja turističkog proizvoda zasnovanog na saradnji između sektora i saradnji različitih subjekata u turizmu u ovom regionu.

Oni na koje će direktno pozitivno uticati akcije planirane u toku ovog projekta su nosioci turističke ponude u DRFG (menadžeri i vlasnici objekata za smeštaj, vinarija, zanatskih radionica, poljoprivrednih gazdinstava i suvenirnica) i značajni subjekti koji učestvuju u razvoju turističkog sektora u DRFG (predstavnici opština, turističkih organizacija, turističkih agencija, državni organi, javne institucije, udruženja u nevladinom sektoru, regionalne komore i regionalne razvojne agencije). Međutim, dugoročno će od akcija u okviru ovog projekta imati koristi najviše subjekti turističke ponude u DRFG, turistička industrija i društvo u DRFG uopšte.

Očekivani rezultati ovog projekta su:

– procena tržišta turizma u DRFG;

– Uspešno osnivanje resursnog centra za ruralni turizam – započinjanje javno-privatnog partnerstva i osnivanje centra;

– 8 trening modula, trening seminar za razvoj turističkih proizvoda za 20 predstavnika ključnih aktera u turizmu i trening seminar za podizanje kapaciteta za 40 subjekata turističke ponude u DRFG;

– Razvoj 2 turistička proizvoda DRFG i njihova promocija i predstavljanje na sajmovima turizma u Evropi i Srbiji;

– Studijsko putovanje u Osječko-baranjsku županiju (Hrvatska) za 18 učesnika;

– Unapređivanje saradnje i umrežavanje;

– Vidljivost i atraktivnost Regiona podignuta na nivo EU.

Projekat koji je podržan od strane Austrijske razvojne agencije i Evropske komisije, počeo je u septembru 2013. a trajaće do februara 2015. Partneri KAS-a na ovom projektu su NP Fruška gora i Turistička organizacija Srbije a ostavrena je i saradnja sa lokalnim samoupravama opština Bačka Palanka, Beočin, Sremski Karlovci, Novi Sad i Inđija.

0 Comments