+381 11 3248 577 info@camping.rs

Filipov Breg

Kamp Filipov Breg, Uvac, Zlatar

Kamping odmorište “Filipov breg” nalazi se u bajkovitom selu Ojkovica (opština Nova Varoš), 9km od brane Kokin brod (Zlatarsko jezero) na putu za Jasenovo. Selo Ojkovica se nalazi u okviru Specijalnog rezervata prirode „Uvac“.

Kapacitet odmorišta: 20 kamp parcela za šatore. Ukoliko gosti ne poseduju sopstveni šator, postoji mogućnost iznajmljivanja kompletno opremljenih šatora obezbeđenih od strane odmorišta. Na raspolaganju gostima je zajednički WC sa tuš kabinama i umivaonicima sa svežom izvorskom vodom. Za spremanje omiljenih jela, između šatora nalaze se pozicije od zidane cigle za roštilj, talandaru ili kotlić – takođe obezbeđeni od strane odmorišta.

Ovo parče raja je zemlja mog navrdede, a ime odmorišta (i ovaj zaseok) upravo nosi ime po njemu. Obzirom da celokupna teritorija sela pripada Specijalnom rezervatu prirode “Uvac” gradnja je zabranjena od 2007. godine Uredbom o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene, što omogućava boravak u ruralnoj i gotovo nenaseljenoj sredini sa praktično netaknutom prirodom. Kako je gradnja zabranjena, ovaj vid turizma je kao stvoren za lokalitet, što se i da videti na slikama. Iako sam odrastao na planini Rajac, koreni sa majčine strane su bili toliko jaki da sam s godinama ovo mesto sve više posećivao sa društvom, da bih krajem 2020. došao na ideju da iskoristim potencijal ove atraktivne lokacije i od maja 2021. godine rešio da plan sprovedem u delo.

Zbog blagog pada livade ka jezeru, pozicije za šatore su iznivelisanje, kako bi gosti uživali u omiljenom jutarnjem napitku ili u zalasku sunca, koji je na ovom bregu veličanstven. Ukoliko gosti ne poseduju sopstveni šator, postoji mogućnost iznajmljivanja kompletno opremljenih šatora obezbeđenih od strane odmorišta. Na raspolaganju Vam je zajednički WC sa tuš kabinama i umivaonicima sa svežom izvorskom vodom. Za spremanje Vaših omiljenih jela, između šatora nalaze se pozicije od zidane cigle za roštilj, talandaru ili kotlić – takođe obezbeđeni od strane odmorišta.

«Cilj mi je da gosti odmorišta dožive jedinstveno iskustvo boravkom u ovom selu, kao i da uživaju u outdoor aktivnostima na manje poznatim (ali ne i manje lepim) lokalitetima u ovom kraju- kako na kopnu, tako i na vodi. » – Filip Matović, idejni tvorac i upravnik.

Informacije

Lokacija: Ojkovica
Adresa: Ojkovica bb 43.522774199627115, 19.870697246455435
Početak sezone: 01.05.
Kraj sezone: 01.10.
Površina: 2ha
Telefon:
Faks:
Mobilni: +381 62 15 35 088
Email: filipovbreg@gmail.com
Web: http://www.filipovbreg.com