+381 11 3248 577 info@camping.rs

Beograd najpovoljnija evropska turistička destinacija

Beograd je, kada je reč o turističkim troškovima, najpovoljniji veliki evropski grad, pokazalo je najnovije istraživanje koje je sproveo nemački auto-moto klub ADAC. Srpska prestonica je na prvom mestu sa ocenom “veoma povoljna”, jer dnevni troškovi boravka u Beogradu u proseku iznose oko 41 evro.

Sa druge strane, kao “veoma skup” ocenjen je Oslo, gde se dnevni troškovi za turiste kreću oko 153 evra. Od 20 ispitanih gradova, pet je dobilo ocenu “veoma povoljni”, osam “veoma skupi”, tri “skupi”, dok su po dve metropole dobile ocene “povoljne” i “prosečne”. U proseku, dnevni turistički troškovi iznose 106 evra.

Istraživanje je urađeno na osnovu više kategorija. U jednu spadaju turisticke atrakcije, muzeji, organizovan obilazak grada, dnevna karta za gradski prevoz… U drugu cene jela i pića u restoranima, kao i sitnice koje su turistima tokom dana potrebne, nešto za užinu i razglednice. Na kraju svrstani su proizvodi za negu tela i kozmetički preparati, prenosi Dojče Vele.

Istrazivacki tim je izračunao da u Beogradu turista sa 12 evra može da plati dnevnu kartu za gradski prevoz, obilazak grada, posetu zoološkom vrtu, da razgleda Kalemegdansku tvrđavu i Narodni muzej.

Primera radi, u Beogradu obilazak zoološkog vrta košta 3,50 EUR, a u Londonu čak 29.

BY ŽIVKA MUTLAK, SEP 30, 2014 TURIZAM, VESTI – TU! MAGAZIN

http://tumagazin.rs/beograd-najpovoljnija-evropska-turisticka-destinacija/

0 Comments