+381 11 3248 577 info@camping.rs

Završen projekat „Kamping turizam – smernica održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora”

Projekat „Kamping turizam – smernica održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora” uspešno je završen u oktobru 2008. godine. Inicijativa u pravcu pokretanja pitanja zaštite Fruške gore i razvoja kampinga urodila je plodom. Uspostavljena je saradnja izmeðu Balkanskog udruzenja mladih (BUM), Kamping asocijacije Srbije, JP „Nacionalni park Fruska gora”, Zavoda za zaštutu priride Srbije i veæine fruškogorskih opština (Beoèin, Sremski Karlovci, Inđija i Sremska Mitrovica). Ovim projektom definisani su osnovni ekološki problemi u Nacionalnom parku sa moguæim rešenjima i predložene su potencijalne kamping lokacije u navedenim opštinama.

Detaljne prezentacije rezultata projekta i prikaz planova za naredni period realizovane su kroz predavanja u opštinama Beočin, Sremski Karlovci, Inđija i Sremska Mitrovica. Građani su se upoznali sa inicijativom BUM-a i Kamping asocijacije i idejom razvoja kamping turizma.

Projekat „Kamping turizam – smernica održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora” predstavlja samo početak inicijative razvoja kamping turizma na Fruškoj gori i nastaviće se kroz brojne druge aktivnosti u narednom periodu.

0 Comments