+381 11 3248 577 info@camping.rs

Projektovanje

 1. Home
 2. Projektovanje

Promocija

Usluge projektovanja kampovaKako treba da izgleda dobar kamp?

10 ključnih tačaka koje mogu obuhvatiti proces projektovanja novog kampa:

 1. Analiza lokacije i izvodljivosti: Procena geografskih, ekoloških i socijalno-ekonomskih karakteristika predviđene lokacije, uključujući pristupačnost, klimatske uslove i raspoložive resurse.
 2. Planiranje kapaciteta i rasporeda: Određivanje optimalnog broja kamp mesta, rasporeda objekata (kao što su sanitarni čvorovi, kuhinje, prostori za druženje) i putanja unutar kampa, uzimajući u obzir prirodni pejzaž i potrebe korisnika.
 3. Dizajn infrastrukture: Planiranje osnovne infrastrukture, uključujući vodosnabdevanje, odvodnju, električnu energiju, puteve i osvetljenje, sa posebnim fokusom na održive tehnologije i rešenja.
 4. Zaštita životne sredine i održivost: Integracija ekoloških principa u dizajn, uključujući mere za smanjenje uticaja na lokalnu floru i faunu, upravljanje otpadom, korišćenje obnovljivih izvora energije i očuvanje vode.
 5. Bezbednost i pristupačnost: Osiguravanje da su svi aspekti kampa sigurni i pristupačni za sve posetioce, uključujući osobe sa invaliditetom.
 6. Izbor i dizajn šatorskih i drugih smeštajnih jedinica: Planiranje različitih vrsta smeštaja, od šatora, preko prikolica i svih vrsta motorhome (autokuće) vozila, pa sve do mobilnih kućica i bungalova, uzimajući u obzir različite potrebe i budžete posetilaca.
 7. Rekreativne i zajedničke površine: Projektovanje prostora za aktivnosti i druženje, kao što su igrališta, sportski tereni, prostori za roštilj i meditaciju, zajedničke kuhinje (prostora za pranje sudova) koji promovišu zajedništvo i interakciju među kamperima.
 8. Pejzažna arhitektura: Integracija prirodnog pejzaža i biodiverziteta sa novim elementima pejzaža, uključujući sadnju autohtonih vrsta, staze za šetnju i posmatranje prirode.
 9. Marketing i brendiranje: Razvoj identiteta kampa kroz dizajn, usluge i aktivnosti koje ga čine prepoznatljivim i privlačnim za ciljnu grupu.
 10. Pravni i regulatorni zahtevi: Obezbeđivanje usklađenosti sa lokalnim, regionalnim i nacionalnim zakonima i propisima, uključujući dozvole za gradnju, zaštitu životne sredine i bezbednosne standarde.

Ovaj proces zahteva multidisciplinarni pristup i saradnju između različitih stručnjaka kako bi se osiguralo da kamp ne samo da zadovoljava sve minimalne tehničke uslove (regulative) i zahteve, već i da nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo kampovanja za sve posetioce.

Camping Asin, Dobra, Djerdap/Danube, Serbia

Partneri kamping asocijacije Srbije

INSTITUT ZA URBANU MOBILNOST SRBIJE

Informiši se putem newslettera!

Za prijavu na newsletter listu potrebno je samo uneti ime i ličnu email adresu. Primanje newslettera možete otkazati bilo kada.